Νότια Αφρική – Ξεκίνησαν να εμβολιάζονται παιδιά και έφηβοι στην πιο «χτυπημένη» από τον ιό χώρα της ηπείρου

Η Νότια Αφρική που έχει δει να χάνονται εξαιτίας του κοροναϊού περίπου 88.700 άνθρωποι, ξεκινάει τον εμβολιασμό στις ηλικίες 12-17 ετών. Ποιο εμβόλιο θα χρησιμοποιηθεί.

Νότια Αφρική – Ξεκίνησαν να εμβολιάζονται παιδιά και έφηβοι στην πιο «χτυπημένη» από τον ιό χώρα της ηπείρου

Κάπου 38.800 παιδιά στην εφηβεία – ηλικίας από 12 ως 17 ετών – εμβολιάστηκαν για την COVID-19 στη Νότια Αφρική ως τις 16:00 χθες Τετάρτη, την πρώτη ημέρα της ανοσοποίησης αυτής της ηλικιακής ομάδας, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συνολικά, περίπου 6 εκατομμύρια έφηβοι έχουν δικαίωμα να εμβολιαστούν και οι ενέσεις θα τους χορηγούνται μετά τα μαθήματά τους, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, που περιμένει ότι οι αριθμοί θα αυξάνονται τα Σαββατοκύριακα, καθώς οι μαθητές προετοιμάζονται εντατικά για προαγωγικές εξετάσεις.

Ποιο εμβόλιο χρησιμοποιείται

Αξιοποιείται το σκεύασμα των Pfizer/BioNTech. Ως χθες Τετάρτη είχαν χορηγηθεί πάνω από 20,7 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για την COVID-19 στη Νότια Αφρική, όπου 11,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Η χώρα των 60 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει ως αυτό το στάδιο σχεδόν 88.700 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 2,91 εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2. Με βάση τα επίσημα δεδομένα, έχει υποστεί το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία του νέου κοροναϊού σε ολόκληρη την ήπειρο.

Πηγή: www.in.gr