Ιερέας που υποστήριζε ότι θεραπεύει τον COVID-19 με τα χέρια του πέθανε από τον ιό

Ιερέας που υποστήριζε ότι θεραπεύει τον COVID-19 με τα χέρια του πέθανε από τον ιό

Ένας ιερέας και πρώην προεδρικός υποψήφιος στο Καμερούν (Κεντρική Αφρική) που υποστήριζε πως θεραπεύει τον κορονοϊό μόνο με τα χέρια του, φημολογείται πως πέθανε από τον ιό.

Ο Φράκλιν Ντιφόρ, όπως ονομάζεται ο ιερέας, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία μόλις 39 ετών, σύμφωνα με το  Voice of America.

Ο ιερέας είχε μάλιστα τόσους πολλούς ακόλουθους που οι αρχές έπρεπε να χρησιμοποιήσουν βία για να εισέλθουν στην κατοικία του. Οι ακόλουθοί του θωρούσαν πως ο Ντιφόρ ήταν προφήτης στην πραγματικότητα και προσεύχονταν για την ανάστασή του.

«Είναι ένας ιερέας που ακομπούσε με τα χέρια του τους αρρώστους και υποστήριζε πως μπορεί να θεραπεύσει τον COVID-19», δήλωσε ο Ρίγκομπερτ Κε,  ένας από τους πιστούς του.

«Αν εσύ που υποστηρίζεις πως θεραπεύεις τον COVID-19 πεθαίνεις από αυτό, τι γίνεται με τους αρρώστους; Τώρα που πέθανε δεν ξέρω τι θα κάνουν όσοι άγγιξε με τα χέρια του και περίμεναν να θεραπευτούν».

Ο γιατρός Νάνγκα δήλωσε πως τον φώναξαν στην κατοικία του ιερέα οι ακόλουθοί του και τον βρήκε στο κρεβάτι μέσα στην αγωνία. Ο Ντιφόρ πέθανε 10 λεπτά αργότερα.

Σύμφωνα με το BBC, η οικογένεια και οι οπαδοί του Νντιφόρ είχαν προγραμματίσει να αμφισβητήσουν την απόφαση θανάτου και να κρατήσουν το σώμα για την ανάστασή του. 

Όπως αναφέρει το Cameroon Tribune, η αστυνομία χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει δακρυγόνα για να απομακρύνει το πλήθος που είχε μαζευτεί και να μπορέσει να απομακρύνει το άψυχο σώμα του ιερέα και να ακολουθήσει την απαραίτητη διαδικασία που ακολουθείται για τους νεκρούς του COVID-19.

Πηγή: huffingtonpost.gr