Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο για τον θάνατο του Εμίρη του Κουβέιτ

Τριήμερο πένθος στην Αίγυπτο για τον θάνατο του Εμίρη του Κουβέιτ

Τριήμερο πένθος κήρυξε από σήμερα η Αίγυπτος για τον θάνατο του Εμίρη του Κουβέιτ, Σαμπάχ Αλ Άχμεντ Αλ Τζάμπερ Αλ Σαμπάχ, ο οποίος πέθανε το πρωί σε ηλικία 91 ετών.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας, πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, επεσήμανε ότι η Αίγυπτος εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του Εμίρη του Κουβέιτ. Και τόνισε: «Τα αραβικά και ισλαμικά έθνη έχασαν έναν μεγάλο ηγέτη μοναδικού διαμετρήματος, έπειτα από μία ζωή γεμάτη καλοσύνη και επιτεύγματα κατά την οποία υπηρέτησε τον λαό του και το αραβικό και ισλαμικό έθνος».

Ο εκπρόσωπος προσέθεσε: «Η Αίγυπτος, σε αυτές τις οδυνηρές περιστάσεις, καταγράφει με μεγάλη ικανοποίηση και εκτίμηση την αδελφική στάση που κράτησε ο Εμίρης Αλ Σαμπάχ καθώς και το σημαντικό έργο του, που αποτέλεσε ορόσημο στην αναγέννηση του Κουβέιτ και των ισλαμικών και αραβικών εθνών. Ήταν ένας σοφός ηγέτης που αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του λαού του, του έθνους και ολόκληρης της ανθρωπότητας», τόνισε ο Μπάσαμ Ράντι, καταλήγοντας: «Οι ενέργειες και τα επιτεύγματά του θα παραμείνουν βαθιά χαραγμένα στη συνείδηση του κόσμου και θα τον κρατήσουν στη μνήμη μας ως πρότυπο ηγεσίας, γενναιοδωρίας και ευγένειας».

Τέλος, στη δήλωση αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια εξ ονόματος του λαού και της κυβέρνησής του.

Πηγή: ekriti.gr