Ο τάφος του βιβλικού Ιωσήφ ίσως να έχει βρεθεί στην Αίγυπτο

Ο τάφος του βιβλικού Ιωσήφ ίσως να έχει βρεθεί στην Αίγυπτο

Μια ιδιαίτερη ανακάλυψη φαίνεται πως αλλάζει τα ιστορικά δεδομένα, καθώς ταφικό μνημείο που εντοπίστηκε σε περιοχή του ανατολικού Δέλτα του Νείλου,στην Αίγυπτο, ενδέχεται να ανήκει στον βιβλικό Ιωσήφ.

Το βιβλίο της Γένεσης περιγράφει τον πατριάρχη Ιωσήφ ως βεζίρη των Φαραώ της Αιγύπτου και προφανώς «έκανε τα παιδιά του Ισραήλ να ορκιστούν ότι όταν έφυγαν από τη γη της Αιγύπτου, θα έπαιρναν τα κόκαλά του μαζί τους στη Γη της Επαγγελίας».

Ως εκ τούτου, ταφικό μνημείο βρέθηκε στη Δυτική Όχθη, το οποίο ενδέχεται να ανήκει στον Ιωσήφ, όπως υποστηρίζει Αιγυπτιολόγος σύμφωνα με την «Daily Express».

Ειδικότερα, η εφημερίδα επικαλείται ντοκιμαντέρ του 2019 με τίτλο «Σχέδιο απόδειξης» κι επισημαίνει την ανακάλυψη ενός «μεγάλου παλατιού» στο ανατολικό Δέλτα του Νείλου, το οποίο προφανώς χτίστηκε πάνω σε ένα σπίτι από το οποίο προέρχονται οι πρόγονοι του Ιωσήφ.

Ο Δρ. Ντέιβιντ Ρολ, Αιγυπτιολόγος, τονίζει το εξής:

«Όταν κάποιος παίρνει ένα παλάτι όπως αυτό του έχει δοθεί, αυτό σημαίνει ότι τιμάται για όσα έχει κάνει για το κράτος. Στον κήπο, πίσω από το παλάτι, οι αρχαιολόγοι βρήκαν 12 κύριους τάφους, με μικρούς ναούς. Σκεφτείτε το, πόσους γιους είχε ο Ιακώβ; Πόσες φυλές ήταν εκεί; 12. Αυτό που είναι, επίσης, εκπληκτικό είναι ότι το παλάτι είχε μια πρόσοψη, μια στοά με 12 πυλώνες, οπότε έχετε 12 γιους, 12 φυλές, 12 πυλώνες και 12 τάφους».

Ο επιστήμονας, μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι το ταφικό μνημείο δεν ανήκε σε κανέναν άλλο από τον Ιωσήφ, γιατί ταιριάζει με την ιστορία του στη Βίβλο.

Από την πλευρά του, ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ, Τιμ Μαχόνεϊ, είπε πως ανακαλύφθηκε και ένας πυραμιδικός τάφος που σημαίνει ότι η τελετή ταφής του συγκεκριμένου ανθρώπου ήταν βασιλικού χαρακτήρα.

Ο ίδιος πρόσθεσε:

«Μέσα στον μικρό ναό του τάφου ήταν ένα άγαλμα, αυτό που γνωρίζουμε από το άγαλμα είναι ότι αυτός ο άνδρας είχε κόκκινα μαλλιά, είχε ανοιχτό κίτρινο δέρμα, είχε ένα ραβδί στον ώμο του και, στο πίσω μέρος του ώμου του, βλέπουμε τα αμυδρά υπολείμματα από λωρίδες πολύχρωμου παλτού».

Πηγή: sputniknews.gr © CC0 / soupysquirrel