Ο ναός των θαυμάτων του Μαυρικίου και Γαλλική fusion κουζίνα

Ο ναός των θαυμάτων του Μαυρικίου και Γαλλική fusion κουζίνα

Ο Μαυρίκιος είναι μια πολυεθνική, πολυγλωσσική και πολυπολιτισμική κοινωνία.

Αφού μίλησε με τον ξεναγό του, τον Ντένις, για την Ινδική κληρονομιά, ο Μπρεντ θέλει να μάθει περισσότερα για την Ινδουιστική κουλτούρα του Μαυρίκιου. Ταξιδεύοντας βαθιά στην καρδιά του νησιού, πηγαίνει στη Γκάνγκα Ταλάο, μια ιερή λίμνη που βρίσκεται σε μια περιοχή περικυκλωμένη από βουνά. Εκεί είναι ένας ναός αφιερωμένος στη θεά Σίβα, ο οποίος προσελκύει εκατοντάδες προσκυνητές κάθε μέρα. Γνωρίζεται με τον ιερέα Νταγιάλ που του εξηγεί την κουλτούρα των Ινδουιστών και τα πιστεύω τους, ανοίγοντας τα μάτια του Μπρεντ σ’ αυτό το συναρπαστικό τμήμα του νησιού.

Όντας εθισμένος στην αδρεναλίνη, ο Μπρεντ δεν αφήνει τη βροχή να του χαλάσει το σχεδιασμένο σαφάρι με γουρούνες. Ανεβάζοντας ταχύτητα μέσα στη βροχή, ο Μπρεντ ανεβαίνει στο βουνό Ντομέν Ντε Λετουάλ Ρεζέρβ, με ελπίδα του να δει την υπέροχη θέα. Έπειτα επιστρέφει στο διαμέρισμά του για να δημιουργήσει ένα γευστικό πιάτο Ινδικής fusion μαγειρικής χρησιμοποιώντας το υλικό ώχρα.

Οι Γάλλοι είναι γνωστοί για την υψηλή κουζίνα τους με τις ακραίες παρουσιάσεις και τις πολύπλοκες τεχνικές. Αφού κολύμπησε με άγρια δελφίνια, ο Μπρεντ συναντά τον Μάικλ Σκιόλι, αρχιμάγειρα του πολυτελούς ξενοδοχείου Λε Κοστανς Πρινς Μορίς στην ανατολική ακτή του νησιού. Ο σεφ Μάικλ του δείχνει πώς να ετοιμάζει ένα Γαλλικό πιάτο θαλασσινών με υλικά που έρχονται απευθείας απ’ τον κήπο του ξενοδοχείου.

Ζητώντας και πάλι την περιπέτεια, ο Μπρεντ δοκιμάζει το flyboarding, το οποίο είναι ουσιαστικά ένας τζετ κινητήρας που τροφοδοτείται από νερό. Μετά από ένα απόγευμα διασκέδασης, κάνει επιδρομή στον κήπο του ξενοδοχείου για να πάρει υλικά που θα χρειαστεί για το δικό του τσιμπούσι Γαλλικής fusion κουζίνας, ένα πιάτο με γαρίδες και σαλάτα με καρδιά καρύδας, την ώρα που ο ήλιος δύει σε μία ακόμα όμορφη μέρα στον παράδεισο.

Ο Μπρεντ Όουενς στον Μαυρίκιο | Ο ναός των θαυμάτων του Μαυρικίου και Γαλλική fusion κουζίνα

Πηγή: ertflix.gr